Jesteś tutaj:

Główna treść strony

Jadłospis PRZEDSZKOLE

styczeń - luty 2017 r.
23 - 27 stycznia 2017 r.

PONIEDZIAŁEK
  • śniadanie: pieczywo z masłem, ser żółty, papryka, ogórek, kakao, herbata owocowa
  • obiad: barszcz biały z ziemniakami, spaghetti z mięsem, kompot
  • podwieczorek: owoce
WTOREK
  • śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo z masłem, serek waniliowy, dżem, napar z lipy
  • obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane, kompot
  • podwieczorek: ciasto domowe
ŚRODA
  • śniadanie: pieczywo z masłem, pasta z ryby wędzonej, wędlina drobiowa, kawa zbożowa, herbata z cytryną
  • obiad: zupa jarzynowa, pierogi z mięsem, sałatka wielowarzywna, kompot
  • podwieczorek: sok w kartoniku, chrupki kukurydziane
CZWARTEK
  • śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo z masłem, pasztet mięsny, ogórek kiszony, pomidor, napar z melisy
  • obiad: zupa grochowa, ryż, filet rybny w warzywach, kompot
  • podwieczorek: ciasto domowe
PIĄTEK
  • śniadanie: pieczywo z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, szynka, pomidor, ogórek, herbata owocowa, kakao
  • obiad: barszcz ukraiński, naleśniki z dżemem, sok owocowy
  • podwieczorek: owoce



30 stycznia - 2 lutego 2017 r.

PONIEDZIAŁEK
  • śniadanie: płatki ryżowe na mleku z rodzynkami, pieczywo z masłem, wędlina, pomidor, herbata z cytryną
  • obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, kasza gryczana, gulasz z szynki wieprzowej, sałatka z pomidora, kompot
  • podwieczorek: owoce
WTOREK
  • śniadanie: pieczywo z masłem, jajko gotowane, wędlina drobiowa, ogórek, papryka, kakao, herbata owocowa
  • obiad: zupa krem brokułowa, ziemniaki, pieczone udko kurczaka, marchewka z groszkiem, kompot
  • podwieczorek: ciasto domowe
ŚRODA
  • śniadanie: płatki jaglane na mleku, pieczywo z masłem, parówka, pomidor, rzodkiewka, napar z mięty
  • obiad: zupa ogórkowa, ryż ze śmietaną i cynamonem, prażone jabłko, sok owocowy
  • podwieczorek: owoce
CZWARTEK
  • śniadanie: chałka z masłem, twarożek waniliowy, dżem, kawa zbożowa, herbata owocowa
  • obiad: pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria, kompot
  • podwieczorek: ciasto domowe
PIĄTEK
  • śniadanie: musli z mlekiem, pieczywo z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata z cytryną
  • obiad: zupa fasolowa, ryż z warzywami, filet rybny w panierce, kompot
  • podwieczorek: owoce




6 - 10 lutego 2017 r.

PONIEDZIAŁEK
  • śniadanie: płatki ryżowe na mleku z rodzynkami, pieczywo z masłem, jajko gotowane, wędlina, herbata z cytryną
  • obiad: krupnik z kaszy jaglanej, kluski śląskie z cebulką, kompot
  • podwieczorek: sok w kartoniku, chrupki kukurydziane
WTOREK
  • śniadanie: pieczywo z masłem, pasta z soczewicy, ser żółty, ogórek, papryka, kakao, herbata owocowa
  • obiad: barszcz biały z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet drobiowy w sosie koperkowym, sałatka z buraka, kompot
  • podwieczorek: ciasto domowe
ŚRODA
  • śniadanie: płatki jaglane na mleku, pieczywo z masłem, parówka, pomidor, rzodkiewka, napar z mięty
  • obiad: zupa ogórkowa, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty, kompot
  • podwieczorek: owoce
CZWARTEK
  • śniadanie: chałka z masłem, twarożek waniliowy, dżem, kawa zbożowa, herbata owocowa
  • obiad: rosół z makaronem, ryż, potrawka z kurczaka z warzywami, kompot
  • podwieczorek: ciasto domowe
PIĄTEK
  • śniadanie: musli z mlekiem, pieczywo z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata z cytryną
  • obiad: zupa kalafiorowa, pierogi z serem i mus truskawkowy, kompot
  • podwieczorek: mleko i biszkopty